Tarwegras – Gekiemde tarwekorrels

0
463

Tarwegras is een echte superfood, dit komt omdat het gaat om gekiemde tarwekorrels. In deze groeifase heeft het gras een bijzondere samenstelling met vrijwel alles wat wij nodig hebben om gezond te blijven leven.

Het gras hoeft maar kort te telen, als dit gebeurd is wordt het geoogst en vaak geperst toto een sap. Wat je over houdt is een heerlijke sap die rijk is aan mineralen, vitaminen, enzymen en energie.

Tarwegras wordt dus vaak gezien als een echte superfood. Het heeft namelijk veel wat we nodig hebben en dit is binnen handbereik binnen een zeer korte tijd. Het feit dat het zo simpel te maken en is en in die tijd is erg bijzonder, dit maakt een gezonde levensstijl namelijk net iets dichterbijer. Je kan het krijgen in sapjes, maar ook in poedervorm. Met de poeders kun je de sapjes thuis zelf maken.

Waar komt tarwegras vandaan?

Tarwegras komt van de tarweplant (Triticum Aestivum). Van de scheuten van deze plant kun je de sap ook vers drinken. Het is een soort graan die ook in je brood zou kunnen zitten, maar er niet inzit. De eerste ontdekking tot de werking van tarwegras kwam van Charles F. Schnabel, dit is een Amerikaan die verschillende soorten graan onderzocht in de jaren 30, hij was dan immers ook een scheikundige. Hij was de man die er achter kwam dat alle granen (dus ook tarwe) hun beste voedingswaarde bereikten voor de snelle groei. Een plant kent namelijk verschillende groeifasen. Hieruit concludeerde hij dat tarwegras een stuk gezonder is dan de tarwe die we normaal eten, maar zijn eerste idee was dat het voor vee zou zijn. Het menselijk lichaam is namelijk niet gemaakt om gras te verteren.

De beste man kwam er later pas achter dat het tarwegras ook zeer positief zou zijn voor mensen. Hij kwam tot deze ontdekking nadat hij een zieke kip niet alleen beter had gemaakt met tarwegras, maar hem ook meer vitaal en energiek dan ooit. Volgens hem legde dit kip betere eieren dan alle andere kippen. Een vrij bijzondere ontdekken, van zieke kip tot de meest gezonde! Hij nam aan dat ondanks wij geen kippen zijn, het tarwegras ook positief zou kunnen werken op de mens. Dit probeerde hij uit in Amerika en dit leidde uiteindelijk tot een wereldwijde bekendheid.

Hoe eet je tarwegras?

Het gebruiken van tarwegras is eigenlijk heel simpel. Het zelf telen en oogsten is vrijwel niet te doen, omdat het veel kennis vraagt en het toch een lastig proces is om zelf te doen. Daarom kun je tarwegras poeder of sap kopen. Bij het sap hoef je niks te doen anders dan het lekker drinken in klein beetjes, je kunt het zien als een shot. Als je het poeder hebt, wat gedroogde sap is, kun je het gebruiken in bijvoorbeeld een smoothie, sapje of milkshake. Je hoeft het dus niet puur te drinken en kunt het toevoegen aan iets wat je enorm lekker vindt.

Wat zijn de voordelen van tarwegras?

Zoals al eerder vermeld is tarwegras een echte energiebooster, een fantastische toevoeging aan je dieet omdat het zo gezond is. Ten eerste bevat het ruim 90% van alle vitaminen en mineralen die je als mens nodig hebt, dit staat gelijk aan 800 tot 900 gram aan fruit en groente. Als je gaat voor de sap is het makkelijk te drinken, dit is in tegenstelling tot veel andere sapjes die moeilijk te drinken zijn door smaak of textuur. Het versterkt het immuunsysteem en is over het algemeen goed voor de gezondheid. Biologisch gekweekt tarwegras bevat bijna alle 100 elementen, vitaminen en mineralen, die met weinig energie verteerd worden. Het is ook nog eens cholesterolverlagend en het geeft ontzettend veel energie. De sapjes zijn enorm geconcentreerd en bij een kleine 30ml per dag zul je al een verschil merken.

Waar kan je tarwegras kopen?

In sommige supermarkten zou je het kunnen kopen, maar dan gaat het wel om een mixsapje. De kans dat je het daar vindt is helaas vrij klein. Waar je het wel makkelijk kan vinden is op het internet, er zijn namelijk talloze verkopers online. Kijk wel goed naar de keuringsdienst, het KvK nummer en de recensies. Je moet het namelijk wel kopen van een vertrouwde website. Je kan het al krijgen vanaf een kleine vijf euro en het enige wat er dan nog moet gebeuren is dat het geblend wordt tot het sap. Dit kun je doen doormiddel van een slowjuicer.

Heb jij ervaring met tarwegras? Deel die met ons!

DELEN
Mijn favoriete bezigheid? Helaas is dit eten.... Dankzij de genen van mijn moeders kant betekent dit helaas dat ik heel gemakkelijk gewicht aankom. In het verleden heb ik dan ook van alles geprobeerd qua afvallen, van Sonja Bakker tot weken lang leven op vruchtensappen. In het dagelijks leven werk ik als diëtiste. Hiernaast deel ik op deze site graag de ervaringen en kennis die ik heb opgedaan op het gebied van afvallen en lekker eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER