SLUITEN

Sportverslaving – verslaafd aan sporten

Naast verslaving die de laatste tijd opkomen zoals gameverslaving of verslaafd zijn aan winkelen zien hulpverleners steeds meer mensen die verslaafd zijn aan sporten, bigorexia genoemd. Je bent een sportverslaafde als je overdreven veel bezig bent met trainen en/of sportief presenteren.

Vertrouwen en discipline

In dit artikel leg ik uit hoe je discipline kunt halen door te vertrouwen op je van te voren opgestelde fitness schema.

Begin vandaag nog met je verandering

In dit artikel zal ik mij richten op het vinden van die eerste motivatie om aan de slag te gaan en je een aantal praktische oefeningen bieden om je te helpen om gemotiveerd te raken.

Redenen om te gaan fitnessen

We weten allemaal dat sporten goed voor je is, maar weet je ook waarom dit zo is? In dit artikel zet ik 5 goede redenen om te gaan fitnessen (of een andere sport) op een rijtje.

Hoe blijf je gemotiveerd wanneer je geen resultaat ziet

Het ontmoedigende gevoel dat je krijgt wanneer je geen duidelijk resultaat ziet na oneindige uren sporten kan ervoor zorgen dat je al je motivatie kwijtraakt. In dit artikel leg ik je uit hoe je toch gemotiveerd kan blijven.

De theorie achter de eerste stappen tot verandering

In dit artikel zal ik mij richten op het vinden van die eerste motivatie om aan de slag te gaan en je een aantal praktische oefeningen bieden om je te helpen om gemotiveerd te raken.

Hoe blijf je Gemotiveerd? 4 tips van een Diëtist

In dit artikel geef ik vier tips om gemotiveerd te blijven en om je gezonde eetgewoonten en afvalplan vol te houden.

Laat je motivatie niet van anderen afhangen

Hulp van anderen kan zeker helpen om gemotiveerd te blijven, in dit artikel laat ik je echter een aantal redenen zien waarom je nooit van anderen afhankelijk moet worden voor je motivatie. Motivatie moet vanuit jezelf komen!

4 Motiverende manieren om je vooruitgang te meten

Feedback een van de meest belangrijke componenten voor motivatie op lange termijn. In dit artikel geef ik je 4 manieren waarop jij je voortgang kan volgen.

7 Tips om je motivatie terug te vinden

Vandaag ga ik een paar tips met je delen om je gemotiveerd te krijgen op dagen dat je weet dat je moet trainen, maar je de wekker afzet om weer te gaan slapen of je de sportschool omzeilt op de weg van je werk naar huis.