SLUITEN
Krachttraining

Krachttraining

Lees hier alles op het gebied van krachttraining. Het trainen van de spieren om deze groter en sterker te maken door middel van gewichten of lichaamsgewicht

Het belang van progressieve overload tijdens je workout

In dit artikel zal ik uitleggen wat progressieve overload is, waarom je het nodig hebt voor spiergroei en hoe je dit kan veroorzaken.

Het kiezen van de juiste trainingsmethode

Iedereen die aan krachttraining doet is anders en heeft ook een ander doel. De een wil sterker worden, terwijl de andere gewoon meer massa wil hebben. In dit artikel zal ik uitleggen hoe je doel invloed heeft op de manier waarop je het beste kan trainen.

No pain no gain – Is dit echt zo?

No Pain No Gain is een bekende uitspraak onder bodybuilders. Er is echter een verschil tussen de pijn die je ervaart tijdens je training (verzuring) en de pijn na afloop van je training (delayed muscle soreness).

Een goed begin is het halve werk

Een goede pre-workout is essentieel, omdat je hiermee als het ware de toon zet voor hoe je training zal verlopen. In dit artikel lees je hoe je je van te voren optimaal kan voorbereiden op je training.

Spieropbouw voor magere jongens

Dunne lange slungelige armen en een borst waar je de ribben op kan tellen. Je wilt graag aankomen, maar hoeveel je ook eet, het lijkt geen enkel effect te hebben. Komt dit je bekend voor? Lees dan verder, want dan is dit artikel voor jou bedoeld!

Oefeningen voor grotere Triceps

Wil je grote mooie armen hebben dan ontkom je er niet aan om deze spieren goed te trainen. In dit artikel geef ik je een aantal van mijn favoriete oefeningen.

Heb je echt een spotter nodig?

In dit artikel wordt uitgelegd waarom gewichtsheffen met een spotter belangrijk is en waar je op moet letten wanneer je besluit met een spotter te trainen.

De voordelen van krachttraining voor vrouwen

Veel vrouwen doen niet aan krachttraining omdat ze bang zijn om groot en breed te worden. Dit is echter nergens voor nodig, in dit artikel zal ik uitleggen dat krachttraining ook voor vrouwen zeer veel voordelen bied!

De voordelen van het doen van krachttraining

We horen regelmatig dat sporten goed voor je is, maar wat zijn eigenlijk de voordelen van krachttraining? In dit artikel zet ik de voordelen die je kan verwachten wanneer je met krachttraining begint op een rijtje.

Tips om beter te bankdrukken

Wil jij beter bankdrukken? Bankdrukken is niet alleen een oefening voor de borst. Als het juist wordt uitgevoerd is het een oefening voor het hele lichaam die bij de ontwikkeling van algehele kracht en spieren zal helpen!