BodyJam – Een dans workout op latin en funk muziek

0
490

Dacht jij dat dansen iets is dat je alleen maar in de disco doet? Dan is het hoog tijd om dat idee eens aan de kant te schuiven! Dansen is namelijk niet alleen superleuk, het is ook een geweldige manier om in beweging te komen en calorieën te verbranden.

Het is daarom iets dat net zo goed in een sportschool thuishoort als in een club. Daarom heeft Les Mills het Bodyjam-programma ontwikkeld, waarmee je onder begeleiding van een professionele sportinstructeur heerlijk met de voetjes van de vloer mag.

Wat is Bodyjam?

Bodyjam is, kort gezegd, een danstraining. Je leert van je instructeurs de choreografie, die vaak geschreven is op de nieuwste latin- en funknummers. De bewegingen zijn soepel en losjes, zodat je je lichaam lekker losschudt!

Bij deze cardio work-out is de danstechniek natuurlijk van groot belang, maar minstens zo belangrijk is de lol die je erin hebt – het idee van Bodyjam is dat het net zo goed een hobby als een sport is.

Aanrader: Bodybalance - Zorg voor rust en ontspanning in je leven

En net als andere hobby’s hoeft het nooit saai te worden: iedere drie maanden leer je weer een nieuwe dans op nieuwe muziek. Zo blijft het programma altijd weer verrassen.

Hoe ziet een les BodyJam eruit?

Iedere les van Bodyjam begint met een eenvoudige maar effectieve warming-up: met een paar simpele bewegingen worden alle grote spiergroepen vast losgemaakt en opgewarmd. Zo ben je optimaal voorbereid op het volgende gedeelte: de repetitiefase.

Tip: Grit Strength - De ultieme workout voor meer spiermassa

Hierin oefen je de choreografie op lekker energieke muziek, geholpen door je instructeur. Je bouwt in deze fase op naar de Break-Out presentatie, waarin je helemaal los gaat met de zojuist geleerde bewegingen!

En dan zijn we al weer beland in het laatste deel van de 55 minuten durende les: de Groove-Down fase. In deze fase rek en strek je je spieren om ze rustig af te laten koelen.

Wat zijn de voordelen?

Zoals alle Les Mills work-outs is ook deze geweldig om meer conditie mee op te bouwen. Al na een paar swingende lessen zul je merken dat je het tempo makkelijker volhoudt en dat je achteraf minder uitgeput bent.

Met Bodyjam verbeter je daarnaast ook je lenigheid en de soepelheid van je bewegingen – dat is niet alleen fijn bij het dansen, maar ook in het dagelijks leven! Ten slotte blijkt dat veel mensen zich zelfverzekerder gaan voelen van het volgen van de lessen.

Wat is er immers beter voor je uitstraling dan lekker met je lichaam bezig te zijn op een manier waar je zelf plezier in hebt?

Wat heb je nodig?

Een liefde voor dans is de belangrijkste vereiste om mee te kunnen doen aan Bodyjam. Je hoeft er niet goed in te zijn, je hoeft niet lenig te zijn en je hoeft zeker geen eerdere cursussen gevolgd te hebben. Ook je leeftijd maakt niet uit, de cursus is geschikt voor jong en oud.

Lees ook: Bodystep - De moderne steps cardio work-out

Neem kleding mee die lekker zit, en waarin je je goed kunt bewegen. Zorg dat je iets uitkiest waar je je vrolijk en energiek in voelt! Verder heb je niet veel nodig – een flesje water is lekker voor tijdens de lessen, en eventueel kan het fijn zijn om een handdoek bij de hand te hebben.

Waar doe je het?

Bodyjam mag alleen worden aangeboden door sportscholen die daarvoor een officiële licentie van Les Mills hebben. Fijn voor jou, want zo weet je zeker dat je instructeurs goed opgeleid zijn en dat je het meest verantwoorde programma zorgt!

Welke sportscholen in jouw omgeving beschikbaar zijn, kun je opzoeken op de site van Les Mills.

Vaak geldt dat je met een standaardabonnement ook gewoon mee kunt doen in de Bodyjam-lessen. Informeer voor de zekerheid nog even bij de sportschool zelf, dan weet je zeker dat alles goed geregeld is!

DELEN
In het dagelijks leven werk ik als persoonlijk fitnesscoach. Met mijn werk kan ik maar een beperkt aantal mensen bereiken, dankzij deze website hoop ik meer mensen goede informatie te geven over hoe ze een beter, mooier en gezonder lichaam kunnen krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER