BodyShape – Een conditietraining op muziek

0
1492

Bodyshape is een zware conditietraining waar je bezig bent met je hele lichaam. Je doet de training op muziek en gaat voornamelijk aan de slag met oefeningen die je spieren versterken.

Bij Bodyshape worden er onder andere gewichten en elastieken gebruikt om je weerstand te verhogen. Je conditie en spieren worden een stuk sterker dankzij de bodyshape training. Het is een enorm leuke workout waar je erg energiek bezig bent. De training is erg muzikaal dus het is wel van belang dat je op muziek kunt bewegen.

De Geschiedenis van Bodyschape

Bodyshape bestaat eigenlijk nog niet zo heel lang dus een hele geschiedenis heeft het niet. De training werd ontwikkeld op basis van effictiviteit en groei. De hele workout is gebaseerd op het bewegen op de muziek dus ook dat heeft een onwijs grote rol gespeeld in het ontwikkelen van de training.

De meeste mensen zijn van zichzelf al enorm ritmisch, dus het bewegen op de muziek geeft een extra beetje motivatie en energie om bezig te gaan. Bovendien maakt muziek trainen ook een stuk leuker en heb je een ritme om te volgen. Dit is ook hoe de workout is ontwikkeld, daarnaast is er ook gekeken naar hoe effectief het is en wat er moet gebeuren.

Een les Bodyshape

Natuurlijk is elke les Bodyshape anders en verschilt het ook weer per sportschool. De les begint uiteraard met een warming up, dit is zeer belangrijk! De warming up duurt meestal tussen de 10 en 15 minuten. De warming up is belangrijk omdat je wordt voorbereid op de les door de doorbloeding van de spieren te verbeteren en de hartslag en ademhaling te verhogen. Tijdens de warming up is het ook vaak zo dat de instructeur helpt bij lichaamshouding en techniek.

Na de warming up en je lichaam helemaal klaar is voor de echte workout ga je bezig met high-impact aerobics. Dit is meestal een kwartier en begint al erg stevig. Dit is een vrij energieke oefening met veel springen. Na het eerste halfuur Bodyshape ga je je spieren rekken. Na de aerobics begint het pas echt, want dan ga je bezig met de spierversterkende oefeningen. In elke les krijg je te maken met je hele lichaam. Van je benen tot je schouders. Tijdens deze oefeningen maak je gebruik van diverse materialen en ga je erg bezig op de muziek. Je doet ook oefeningen op de vloer, dit zijn bijvoorbeeld buikspieroefeningen.

Na de Bodyshape les krijg je ook nog een korte cooling down om je lichaam weer in normale stand te brengen. Hier ga je ook weer rekken zodat je spieren goed kunnen rusten. Het is een vrij zware oefening dus het is belangrijk dat je goed water drinkt en je je grenzen kent.

De voordelen van BodyShape

Bodyshape heeft een hoop voordelen en is zeer efficiënt. Je gaat voornamelijk bezig met oefeningen die je spieren versterken, maar het helpt uiteraard ook met algemene gezondheid. Je bent bezig met je ademhaling, conditie en lichaam. Het is bovendien ook enorm leuk en motiverend dankzij de muziek.

Bodyshape is ook goed voor je weerstand en draagt hier enorm aan bij. Natuurlijk kun je ook verwachten van de Bodyshape training dat je spieren groeien, je conditie omhoog gaat en indien nodig je bezig bent met vet verbranding. Een laatste voordeel is dat het ook fantastisch is voor je ritme, misschien wordt je zelfs meer muzikaal!

Waar kan je BodyShape doen?

Bodyshape kun je vrijwel doen bij alle sportscholen. De bekendere sportscholen bieden vast lessen Bodyshape aan bij jou in de buurt en anders zijn er altijd kleinere sportscholen waar je terecht kunt. De prijzen zijn vrij algemeen en liggen niet te hoog.

Het is wel een les waar je zeker moet zijn dat je het wilt doen. Het is namelijk wel intensief en muzikaal en het is wellicht niet voor iedereen. Misschien kun je een proefles proberen om te kijken of het wat voor je is. Met een simpele zoekopdracht kun je de lessen vinden in je buurt. Veel plezier!

DELEN
In het dagelijks leven werk ik als persoonlijk fitnesscoach. Met mijn werk kan ik maar een beperkt aantal mensen bereiken, dankzij deze website hoop ik meer mensen goede informatie te geven over hoe ze een beter, mooier en gezonder lichaam kunnen krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER