Hoe je de effectiviteit van een training op de loopband kunt verdubbelen

0
627

Jouw workout op de loopband zal zo effectief zijn als je deze zelf maakt. Als je langzaam en statig loopt, zul je weinig vooruitgang zien. Degenen die zich niet teveel inspannen op de loopband zullen heel langzaam vet verbranden en zullen nooit echt de resultaten bereiken die ze willen.

Hier zijn een paar eenvoudige tips om je te helpen om de effectiviteit van jouw training op de loopband te maximaliseren:

Doe een sprint training

Een sprint training is simpel: 30 seconden op volle snelheid sprinten, gevolgd door 60 tot 90 seconden langzaam joggen. Het is meer dan alleen een epische cardio-workout omdat het ook helpt om de spieren in het onderlichaam op te bouwen.

Doe tenminste één dag per week aan sprint training om het maximale uit je workouts te halen! Met slechts 20 minuten sprinten zul je meer calorieën verbranden dan je zou doen met 45 minuten joggen.

Pas de snelheid en de helling aan

Er zijn dagen dat langzaam, sereen joggen werkt, maar op andere dagen moet je je snelheid en de helling aanpassen. Hoe sneller of steiler je zult hardlopen, hoe meer je je lichaam dwingt tot het uiterste te gaan.

De meeste loopbanden worden geleverd met vooraf ingestelde programma’s die je kunt gebruiken om de intensiteit van het hardlopen te verhogen.

Ren met gewichten

Dit is niet aanbevolen voor langere tijd, maar het kan goed zijn voor een korte termijn training. Houd voor 2 tot 3 minuten een paar lichte dumbbells in je handen terwijl je rent en je zult je biceps en onderarmen een geweldige workout geven.

Als je enkelgewichten draagt zult je je benen extra trainen. Het extra gewicht verhoogt de intensiteit van je training!

Loop niet alleen rechtvooruit

Om echt het meeste uit de loopbandtraining te kunnen halen, moet je eens proberen om achteruit te wandelen of te joggen of van links naar rechts te schuiven. Dit zorgt voor een geweldige workout voor je benen, het test je coördinatie en het dwingt je lichaam om harder te werken.

Dit hoeft niet in een snel tempo, maar het afwisselen zal effectief werken voor je heupen, knieën en enkels.

Neem meer heuvels

Als je geniet van steady state joggen met een lage intensiteit, kun je je lange afstand joggen moeilijker maken door het toevoegen van een paar hellingen. Het zal je beenspieren uitdagen en je cardiovasculaire systeem een boost geven, maar het zal geen extra druk op je knieën en kuiten plaatsen.

Verhoog je tempo

Voor degenen die gewend zijn aan een gestaag tempo wordt het misschien tijd om dat tempo eens een beetje op te voeren. Je hoeft niet naar een full-on run of sprint, maar begin eens met een beetje sneller joggen. Verander je snelheid eens van 4,5 naar 4,8 of 5,0.

Dit zal je helpen om meer calorieën in minder tijd te verbranden en het zal je cardiovasculaire systeem net dat extra zetje geven. Je zult in het begin sneller vermoeid raken maar de inspanningen zullen op de lange termijn hun vruchten afwerpen.

Ga eens naar buiten

Het lopen op de loopband kan aangenaam zijn maar het is altijd het beste om af en toe af te wisselen. Stap van die loopband af en verruil de sportschool voor de vrije natuur. Ga op zoek een park, een pad of een straatroute waar je kunt hardlopen.

Het zal je aanmoedigen en ervoor zorgen dat je ook goede vooruitgang boekt op de loopband en het kan zorgen voor een aangename verandering van de omgeving en het tempo.

Volg dit advies op en je trainingen op de loopband zullen veel effectiever zijn!

DELEN
In het dagelijks leven werk ik als persoonlijk fitnesscoach. Met mijn werk kan ik maar een beperkt aantal mensen bereiken, dankzij deze website hoop ik meer mensen goede informatie te geven over hoe ze een beter, mooier en gezonder lichaam kunnen krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER