Het kiezen van de juiste schoenen voor Zumba

1
14275

Beïnvloedt door de Latijnse cultuur werd Zumba opgericht in Colombia door een fitnessleraar. Hij nam de stappen van de meringue en salsa, paste ze aan en combineerde ze. Hiermee creëerde hij een hele nieuwe dans, die spontaan gedaan wordt op de beat van Latijnse muziek.

De Zumba werd overgedragen naar de VS waar het gevoed werd en een populaire workout werd. Om de Zumba op de juiste manier te doen, heeft u goede schoenen nodig. Dus hier zijn wat tips om de juiste schoenen te kiezen voor uw workout.

Welke schoenen zijn niet geschikt?

Ten eerste moet u weten dat u weg moet blijven van alle sportschoenen, renschoenen inbegrepen. Ze zijn erg goed voor de sportschool en andere workouts, maar absoluut niet voor dansen. Dit is omdat ze solide zijn, ze ze hebben harde zolen en kunnen dus blessure veroorzaken omdat zumba een lichte en flexibele workout is dat veel beweging nodig heeft.

Tip: Zumba - De perfecte combinatie van fitness en dans

De beste schoenen zouden cross trainers zijn of schoenen die specifiek ontworpen zijn voor het dansen. Zelfs balletschoenen zouden het werk doen, omdat er geen draden op zitten.

Waar een goede Zumba schoen aan moet voldoen

Uw Zumba schoenen moeten lichtgewicht zijn zonder grip of wat da nook op de zolen. Dit omdat Zumba verscheidende bewegingen heeft, waarbij u veel moet draaien, cirkelen en rond moet lopen en dit moet u dus doen zonder dat uw voeten aan de grond blijven plakken. Ze moeten gemakkelijk kunnen buigen, zodat uw voeten geen blessures krijgen.

Bekijk ook: Zumba - De perfecte combinatie van fitness en dans

Naast dat is het belangrijk dat u aandacht schenkt voor de type zolen in de schoen. U moet een paar kiezen met schokabsorberende zolen die dunnen als kussentjes voor uw voeten als u springt en rond danst. De schoenen moeten de klap opvangen, niet uw voeten.

Voor extra comfort en bescherming kunt u ook gelzolen kopen om in uw schoenen te stoppen. Deze kunnen gekocht worden bij iedere fitnesswinkel, apotheek of schoenenwinkel. Het is niet duur en geeft u dat extra comfort wat erg belangrijk is als u lang wilt dansen.

Op jacht naar de perfecte schoen

Wanneer u gaat winkelen om schoenen te kopen, loop dan niet de eerste de beste winkel binnen en pak ook niet het eerste dat past. U moet verschillende winkels en de kwaliteiten van de schoenen vergelijken, alsmede de prijs, type, flexibiliteit enzovoorts.

Lees ook: De verschillende vormen van Zumba

Probeer verschillende schoenen te passen en loop er een beetje in, zodat u weet hoe ze voelen. U moet zich comfortabel voelen in uw schoenen.

Als u op schoenenjacht gaat, zorg er dan voor dat u een goed paar sokken draagt. Niet alleen voor hygiënische doeleinden, maar ook dat u erachter komt of de schoenen passen met uw sokken!

DELEN
Vroeger had ik last van overgewicht, tot ik op een dag in mijn bikini voor de spiegel stond en dacht, dit kan zo echt niet langer! Ik heb mijn leven omgegooid en ben fanatiek gaan sporten. Toen ik eenmaal resultaten begon te zien voelde ik me beter dan ooit en werd ik alleen nog maar fanatieker. Op dit moment ben ik tevreden met mijn lichaam en ik wil wat ik door de jaren heen hebt geleerd op het gebied van sporten graag met anderen delen!

1 REACTIE

  1. Beste Carla,
    Ik heb nog een leuke tip voor iedereen die goede Zumba schoenen zoekt. Kijk eens bij http://www.yofashion.nl. Het zijn echte dans sneakers met een split zool. De teenzool is erg glad en zorgt ervoor dat je super kunt draaien. In de hakzool zit een luchtkussentje voor demping, vooral fijn als je veel sprongen moet maken. Er zijn ook supergave kleuren en je krijgt goed advies over de maat. Ik heb in elk geval geen last meer van mijn knieën en ben er heeeel erg blij mee!
    Met vrolijke zumba groeten,
    Zoe de Wilde

LAAT EEN REACTIE ACHTER