De verschillende vormen van Zumba

1
1395

Halverwege de negentiende eeuw stond de Colombiaanse Aerobics leraar Alberto Perez op het punt een les te geven, toen hij zich realiseerde dat hij zijn muziektape vergeten was. Hij improviseerde zijn les door het gebruik van upbeat Latijns-Amerikaanse dansmuziek, en het idee Zumba was geboren.

In 2001 werd Zumba Fitness gelanceerd als een energiek dans-fitness programma gebaseerd op de Latijns-Amerikaanse dansstijlen en er werd gedanst op een internationale muziekstijl met een hoog tempo.

In plaats van de traditionele aeoribcs methode van het uitvoeren van repetities op muziek, gaat het bij Zumba volledig om het bewegen op muziek.

Na slechts tien jaar wordt Zumba nu gedaan door meer dan tien miljoen mensen per week en het is een leuke manier om vet te verbranden, maar welke Zumba workout is de juiste voor jou?

De bedenkers van Zumba bieden nu zes verschillende types Zumba aan. We gaan ze één voor één bij langs.

Zumba

De originele, ‘hoge snelheid’ en energieke Latijns geïnspireerde dans-fitness programma dat de wereld snel veroverde. Het is een leuke manier om lichaamsvet te verbranden, conditie op te bouwen en je energieniveaus te verhogen.

Zumba Gold

Dit is een Zumba programma vooral gericht op de oudere generatie. Als je ouder en dus langzamer wordt, is het belangrijk om gezond te blijven en een actieve leefstijl te behouden.

Bekijk ook: Zumba - De perfecte combinatie van fitness en dans

Zumba Gold is een beetje minder intens dat de originele Zumba; het gaat allemaal iets langzamer. Zumba Gold is een goede optie voor iedere leeftijdsgroep als u net begint met trainen en uw conditie wilt verbeteren.

Aqua Zumba

Zoals de naam al doet vermoeden is Aqua Zumba een fitnessprogramma die uitgevoerd wordt in het water. Het is een goede cardio workout dat alle plezier van Zumba combineert met de voordelen van trainen in water. Omdat water uw lichaamsgewicht ondersteunt maakt het beweging en flexibiliteit gemakkelijker.

U kunt uw lichaam en spieren een gemakkelijke, lage impact workout geven zonder veel druk op uw gewrichten te leggen. Oefeningen in water zijn uiterst geschikt voor mensen die net weer beginnen met trainen en kracht en conditie op willen bouwen na een blessure of operatie.

Zumba Toning

Zumba Toning is een energiek dansprogramma dat zicht richt op het opbouwen spieren en het lichaam. U maakt gebruik van toning sticks die het ritme helpen en dat ervoor zorgt dat u zich richt op de probleemgebieden, zoals buikspieren en dijen.

Het is een goede workout als u spierkracht op wilt bouwen en deze spieren dan ook zichtbaar uit wilt laten komen.

Zumbatonic

Dit is een Zumba programma voor kinderen en is een leuke manier om ze introduceren met het trainen. Obesitas komt steeds meer voor bij kinderen door onder meer internet en computerspelletjes, dus ouders moeten op zoek naar manieren om hun kinderen actiever te laten zijn.

Lees ook: Het kiezen van de juiste schoenen voor Zumba

Zumbatonic is een goede workout voor het hele gezin, en kinderen houden van deze energieke dans en fitness routine.

Zumba In The Circuit

Deze routine combineert het plezier en de passie van Zumba met de kracht van circuittraining. Het maakt gebruik van getimede intervals en het is een hele intense workout van 30 minuten, die gegarandeerd de calorieën wegblaast en u energie geeft. Het is een geweldige optie als u weinig tijd heeft.

Nu u de verschillende typen Zumba programma’s kent, waarom zou u het niet proberen? U kunt afvallen met Zumba, conditie opbouwen en veel plezier hebben!

DELEN
Vroeger had ik last van overgewicht, tot ik op een dag in mijn bikini voor de spiegel stond en dacht, dit kan zo echt niet langer! Ik heb mijn leven omgegooid en ben fanatiek gaan sporten. Toen ik eenmaal resultaten begon te zien voelde ik me beter dan ooit en werd ik alleen nog maar fanatieker. Op dit moment ben ik tevreden met mijn lichaam en ik wil wat ik door de jaren heen hebt geleerd op het gebied van sporten graag met anderen delen!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER