SLUITEN
Cardio

Cardio

De ideale manier om vet te verbranden en je conditie te verbeteren

Ga touwtje springen!

Iedereen heeft vroeger weleens touwtje gesprongen en het is zonde dat veel mensen het nu niet meer doen. Touwtje springen is een goedkope en eenvoudige manier om snel een goede workout van veel spieren in het lichaam te krijgen.

Kiezen tussen de Elliptische trainer en de Loopband

De Elliptische trainer en de loopband zijn naast de hometrainer waarschijnlijk de meest gebruikte cardio apparaten. Maar moet je nu op de loopband of elliptische trainer trainen? In dit artikel onderzoeken we het!

Wat is cardio

Cardiofitness is de verzamelnaam voor activiteiten waarbij de hartslag gedurende langere periode verhoogt is, hierdoor moet het lichaam hard werken waardoor extra calorieën verbrand worden. Cardio is uitstekend om af te vallen of de conditie te verbeteren

HIIT of steady state – welk type cardio is beter?

Cardiotraining is een zeer populair onderwerp in de fitness. De meeste mensen vragen mij welke vorm van cardio de beste resultaten zal opleveren. Voordat ik je mijn aanbeveling geef, zou ik graag de voors en tegens van elke stijl met je door willen nemen.

Fietsen of hardlopen?

Fietsen en hardlopen zijn beide populaire vormen om de conditie op peil te houden. In dit artikel zet ik de voor en nadelen van beide op een rijtje.

Een uitdagende cardio workout met behulp van battle ropes

Wat is het eerste dat in je opkomt als je denkt aan het doen van cardio? Waarschijnlijk hardlopen en hoe vervelend het is als...

De 6 populairste vormen van dans in de sportschool

Een nieuwe fitnesstrend zijn lessen waar participanten dansen om gewicht te verliezen. Hoewel dansen geen nieuw fenomeen is, zijn gestructureerde danslessen bij de fitness...

Welk cardio apparaat is het beste?

Als we kijken naar vet verbranden dan is de meest efficiënte methode het doen van cardio. Er zijn veel verschillende cardio-apparaten om uit te kiezen. Het kennen van de basisfuncties en de kenmerken van ieder cardio-apparaat kan je helpen om je fitness doelen verder te bereiken.

Hardlopen in de herfst

Dalende temperaturen, minder daglicht en meer regen en wind, hoeven je er niet van te weerhouden om in de herfst te blijven hardlopen. In dit artikel geef ik iedereen die ook in de herfst van plan is te gaan hardlopen een aantal tips!

Fitness saai? Nee hoor!

Fitness op cardio apparaten of met gewichten kan na verloop van tijd nogal saai worden. Een goede manier om fitness leuker te maken is om het te combineren met dans! In dit artikel zal ik hier meer over vertellen