4 Fitness apps die je helpen in vorm te komen

0
324

Doordat het tegenwoordig ‘in’ is om al je caloriëen, stappen, trappen en ontelbaar andere dingen te tellen, kan het bijhouden hiervan je weleens te veel worden. Gelukkig zorgt het aantal sportscholen wat er geopend wordt, samen met de werelwijde interesse voor fitness, ervoor dat er een groot aantal mobiele apps beschikbaar is om je hierbij een handje te helpen.

Wij hebben er 4 voor je op een rijtje gezet.

Fitbit

Misschien wel het meest populaire fitness-track bedrijf wat er momenteel is. Fitbit biedt een breed scala van producten die helpen je gezondheid te managen. Je kunt simpelweg de app downloaden en gebruik maken van de stappenteller die in je telefoon zit, of één van de vele zogehete ‘tracking devices’ aankopen.

Je kunt op deze manier je stappen, hartslag, gelopen kilometers en zelfs de kwaliteit van je slaap bijhouden. Tevens kun je gebruik maken van een ‘slimme weegschaal’, welke verbind met het internet en je helpt om het aantal kilo’s wat je af wilt vallen bij te houden. De Fitbit apps zijn wereldwijd zo populair dat concurrenten zelfs verder gaan en de fitheid van dieren bijhouden.

Moves

Moves is een vrij nieuwe app, en biedt gebruikers een erg gebruiksvriendelijke interface welke je stappen telt en een interactief overzicht van je dag weergeeft. Met behulp van Moves kun je een kaart opvragen die je alle routes welke je die dag hebt gelopen, of hebt afgelegd via een andere manier, zal laten zien.

Daarnaast wordt je dag opgedeeld in verschillende segmenten, waarbij de app je informatie geeft over de lengte van de route die je hebt afgelegd, de tijdsduur en zelfs de gemiddelde snelheid.

Fitball_Group_Fitness_Class

Lose It!

Lose it! biedt haar gebruikers een centrale fitness en voedings ‘hub’ aan die competitabel is met vrijwel alle derde apparaten en veel vergelijkbare apps. Lose it! heeft links met Nike, Fitbit, RunKeeper en is in de meeste app stores gratis te downloaden.

De app heeft een uitgebreide voedings bibliotheek, waar je elke maaltijd en snack die je op een dag nuttigt kunt invoeren. Aan het eind van de dag krijg je een overzicht van je netto calorieën die gemeten wordt aan de hand van hoeveel je die dag hebt bewogen.

Pact

Wanneer je denkt dat je moeite zult hebben om je zelf aan de belofte te houden om elke dag naar de sportschool te gaan, is Pact dé app voor jou. Deze app maakt gebruik van GPS en bewegings detectoren, en op deze manier kun je een weddenschap aangaan met jezelf. Je geeft namelijk van tevoren aan hoeveel dagen je binnen een bepaalde tijd naar de sportschool gaat. Wanneer je dit aantal niet haalt, zal het geld wat je hebt ingezet worden  gestuurd naar andere Pact gebruikers welke hun weddenschap wél hebben gewonnen.

Het is algemeen bekend dat het geen makkelijk proces is om jezelf in vorm te krijgen en dat andere activiteiten nodig zijn om je gemotiveerd te houden. Je kunt bijvoorbeeld even lekker gaan winkelen of online een spelletje spelen om de juiste motivatie weer te vinden. Wanneer de weddenschappen die je kunt sluiten met de Pact app je aanspreken, neem dan eens een kijkje op onlinecasinosnederland.nl waar je genoeg afleiding kunt vinden.

DELEN
Ik werk als coach voor mensen en bedrijven zodat zij het maximale uit zichzelf kunnen halen. Teambuilding, het motiveren van anderen en het helpen bij het stellen van doelen zijn mijn passie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER