Werkt een dieet gepromoot door een bekend persoon echt?

0
239

Vaak gebruiken bedrijven die maaltijdvervangers, diëten of voedingssupplementen verkopen bekende personen als ambassadeur voor hun product.

Waarom? Omdat het werkt. Mensen zijn maar al te nieuwsgierig naar wat bekende personen doen en willen vaak hetzelfde. Als een bekend persoon dan zegt dat hij/zij er zo goed uitziet door een bepaald dieet, dan nemen mensen dit vaak al snel voor waar aan zonder er al te veel stil bij te staan.

In dit artikel zal ik onderzoeken of de diëten die door bekende personen gepromoot worden ook echt werken.

Ieder dieet is anders

Om meteen maar antwoord te geven op de vraag in de titel van dit artikel. In werkelijkheid valt er niet te zeggen of het dieet wat bekende persoon x promoot ook echt werkt, ieder dieet is anders.

Bekijk ook: Het South Beach Dieet - vervang slecht met goed

Sommige zullen goed werken en andere minder en dit heeft maar weinig te maken met of het dieet gepromote wordt door een bekend persoon of niet.

Het is daarom belangrijker om te kijken naar de inhoud van het dieet, dan naar de persoon die het promoot.

Waar je voor op moet letten

Sommige diëten beweren dat een bepaald voedingsproduct ‘recent ontdekte’ eigenschappen heeft die ervoor zorgen dat je snel vet zult verbranden. Je kan denk ik zelf ook wel bedenken dat dit vaak slechts een hype is die erg overdreven is.

Uiteraard zijn er vele voedingsproducten die hele goede eigenschappen hebben (vooral groente en fruit), maar door heel veel van een van deze producten te hebben zal je echt niet gezonder worden.

Een goed dieet, is een dieet waarbij er een balans is tussen diverse voedselsoorten. Het dieet moet zoveel mogelijk verschillende gezond voedsel bevatten, terwijl ongezond voedsel tot een minimum wordt gehouden.

Doe zelf onderzoek

Voordat je met een dieet begint is het verstandig eerst zelf eens goed onderzoek te doen naar dit dieet. Google bied hierbij vaak een uitkomst, kijk dan niet alleen naar de site van het dieet zelf (die vol staat met promotie) maar ga op zoek naar forums waar echte gebruikers hun ervaringen delen.

Tip: Gebruikelijke 'snel afvallen' oplichterijen

Zo leer je snel de positieve en negatieve elementen van het dieet kennen en kan je beter beslissen of het dieet iets voor jou is.

Ga sporten

Vergeet niet dat je er met een dieet alleen nog niet bent. Om echt op een gezonde manier af te vallen ontkom je er bijna niet aan om te gaan bewegen.

Naast dat sporten je zal helpen om sneller af te vallen, bied het nog veel meer voordelen zoals een verbeterde spijsvertering, een sterker immuunsysteem en een betere conditie.

DELEN
Mijn favoriete bezigheid? Helaas is dit eten.... Dankzij de genen van mijn moeders kant betekent dit helaas dat ik heel gemakkelijk gewicht aankom. In het verleden heb ik dan ook van alles geprobeerd qua afvallen, van Sonja Bakker tot weken lang leven op vruchtensappen. In het dagelijks leven werk ik als diëtiste. Hiernaast deel ik op deze site graag de ervaringen en kennis die ik heb opgedaan op het gebied van afvallen en lekker eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER