Wees niet bang voor kleinere borsten wanneer je gaat afvallen

0
9804

Als vrouw ben je trots op je vrouwelijke vormen. Veel vrouwen willen dan ook graag plaatselijk gewicht kwijt raken terwijl ze graag zien dat het volume van hun borsten gelijk blijft.

In dit artikel leg ik uit wat afvallen met jouw borsten doet.

Waar bestaan borsten uit

Het eerste dat je moet weten is dat borsten niet geheel uit vet bestaan. Er zitten een paar verschillende weefsels, waaronder klierweefsel, melkklieren en verschillende verbindingsweefsels.

Bekijk ook: De beste diëten van 2015

Hoe veel vet je borsten bevatten zit hangt zowel af van genetische factoren als van je leeftijd. Over het algemeen geldt, hoe ouder je bent, des te meer vet er in je bosten zit.

Aan de andere kant hebben jongere vrouwen minder vet en meer klierweefsel, wat precies de reden is waarom zij normaal gesproken fermere borsten hebben dan oudere vrouwen.

De conclusie is eenvoudig: hoe steviger je borsten zijn, des te minder vet bevatten ze.

De gevolgen van afvallen op de borsten

Het volgende punt is dat als je vet verliest, het lichaam precies kiest waar het vet verdwijnt, in welke hoeveelheid en in welke volgorde. Uitzonderingen daargelaten verdwijnt het vet gelijkmatig over het hele lichaam. Maar hier heb jij geen controle over. Je kunt niets doen om vet op een bepaalde plaats te verliezen, waarbij je je borsten overslaat.

Aanrader: Dit is hoe je slappe zwabberarmen verslaat

Ja, ik weet dat je in reclames hebt gehoord over “plaatselijke vetverbranding”. Maar ik heb veel onderzoek gedaan naar dit onderwerp en verschillende klinische procedures doorstaan en ik kan je verzekeren dat het hier om mythes gaat.

Dus zal afvallen je borsten verkleinen? Dat ligt eraan hoe stevig ze zijn.
Als je wat ouder bent en meer vetweefsel in je borsten hebt dan jongere vrouwen kun je verwachten dat ze kleiner worden. Hoe veel kleiner hangt af van hoeveel vet je in totaal wil gaan verliezen. Als het gaat om maar 2-3 kilo zul je waarschijnlijk geen of weinig verandering aan je borsten opmerken.

Aanrader: Het Atkins Dieet

Wanneer je jonger bent, of genetisch gezien stevigere borsten hebt, zul je minder verandering zien aan je borsten als je afgevallen bent. Maar dit ligt er dus wel aan hoeveel gewicht je wil gaan verliezen – als het meer dan 12 kilo is, dan kunnen je borsten wel kleiner worden.

Zo niet, dan heb je een grote kans dat je borsten (bijna) hetzelfde blijven.

Maak je niet druk

Mijn advies is om je hier niet te veel zorgen om te maken. Het is inderdaad zo dat grotere borsten als aantrekkelijker beschouwd worden.

Maar ik garandeer je dat je je gezonder en zekerder zal voelen als je vet kwijt raakt en dit zal gemakkelijk opwegen tegen eventuele negatieve gevolgen die ontstaan als gevolg van een lichte borstverkleining.

DELEN
Mijn favoriete bezigheid? Helaas is dit eten.... Dankzij de genen van mijn moeders kant betekent dit helaas dat ik heel gemakkelijk gewicht aankom. In het verleden heb ik dan ook van alles geprobeerd qua afvallen, van Sonja Bakker tot weken lang leven op vruchtensappen. In het dagelijks leven werk ik als diëtiste. Hiernaast deel ik op deze site graag de ervaringen en kennis die ik heb opgedaan op het gebied van afvallen en lekker eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER