Waarom sterk zijn gezond is

0
316

Wanneer de meeste mensen het woord ” sterk” horen, is de kans groot dat ze denken aan een grote gespierde atleet, maar spiermassa betekent niet meteen sterkte! Belangrijker nog, kracht is belangrijk voor iedereen, niet alleen voetballers of atleten.

De voordelen van krachttraining kunnen nog belangrijker zijn voor mensen boven de 50 en in het bijzonder voor vrouwen. In feite, in de lijst van de gezondheidsdoelen, staat het opbouwen van sterkere spieren vrijwel bovenaan. Waarom? Dat zal ik je in dit artikel uitleggen!

Sterke spieren helpen gewicht te verliezen

Spiermassa is een vetverbrandingsoven. Spierweefsel verbrandt maar liefst 15 keer meer calorieën per dag dan vetweefsel dat doet – zelfs in ruststand! Niets helpt je stofwisseling dusbeter dan spieren. Krachttraining zal je toelaten om meer spieren op te bouwen en de vetverbrandingsoven aan te steken.

Gezond voor je hart

Dat komt omdat de spieren kunnen presteren met minder zuurstof, waardoor het hart niet hard hoeft te pompen wanneer u actief bent. Hiernaast heeft het hebben van meer spiermassa een positief effect op de bloeddruk.

Bindweefsel bescherming

Meer spierkracht betekent dat je minder druk op gewrichten en bindweefsel zet bij het optillen of verplaatsen van zware voorwerpen en dat is erg belangrijk, zowel voor de behandeling alsmede het voorkomen van artritis.

Sterkere spieren die meer ontwikkeld zijn, zullen stress van uw weefsels afhalen die niet zo sterk zijn.

Mentale boost

Je hebt meer energie en je voelt je goed over jezelf. Iedereen vindt het heerlijk om zich zelfverzekerd en sterk te voelen. Je voelt je vooral geweldig als je krachtdoelen bereikt die je nooit voor mogelijk had gehouden.

Actieve levensstijl

Je kunt geen sterke spieren krijgen van een pil, een maaltijd, of een kruid. Het enkele feit dat je sterke spieren hebt, toont aan dat je actief bent en zoals we hebben gezegd, niets sleept je gezondheid meer naar beneden dan een leven zonder voldoende beweging.

Minder vrije radicalen

Onderzoek toont aan dat wanneer gewone mensen regelmatig gewichten tillen, ze minder schade aan hun lichaam hebben van vrije radicalen dan degenen die niet actief zijn. De consensus groeit: Sterke spieren zijn goed voor iedereen. In feite, de American Heart Association beveelt nu aan dat alle volwassenen hun grote spiergroepen minstens twee keer per week trainen. Tijd voor u om aan boord te stappen.

Naast dit alles, spierspanning laat je er beter uitzien en wie houdt er niet van om er goed uit te zien en zich goed voelen. Tot slot, wanneer is de laatste keer dat je ook maar IETS hebt gehoord van een sporter die zei dat hij te sterk was? Sterk zijn heeft eigenlijk alleen maar voordelen!

DELEN
In het dagelijks leven werk ik als persoonlijk fitnesscoach. Met mijn werk kan ik maar een beperkt aantal mensen bereiken, dankzij deze website hoop ik meer mensen goede informatie te geven over hoe ze een beter, mooier en gezonder lichaam kunnen krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER