Redenen om te gaan fitnessen

0
255

We weten allemaal dat sporten goed voor je is, maar weet je ook waarom dit zo is? In dit artikel zet ik 5 goede redenen om te gaan fitnessen op een rijtje.

Mensen gaan er vanuit dat je op zult geven

Bijna iedereen kent wel een paar van dit soort mensen. Wanneer je ze verteld dat je van plan bent te gaan sporten is het eerste wat ze zullen zeggen “ach, dat ga jij toch nooit volhouden. Laat maar eens zien dat je het vol kan houden“. In plaats van teleurgesteld te zijn dat deze mensen geen vertrouwen in je hebben, maak ze jaloers!

Laat zien dat je het wel kan en wacht maar eens totdat je de jaloerse blik op hun gezicht ziet wanneer je je doel bereikt.

Als motivatie kun je een lijstje maken met de namen van mensen die denken dat je je doel niet zal bereiken. Wanneer je even geen zin hebt om naar de sportschool te gaan kijk nog eens goed naar je lijstje. Reken maar dat je hier motivatie van zult krijgen!

Naar de sportschool gaan is leuk

Wanneer je regelmatig naar de sportschool staat zul je vaak dezelfde mensen tegen komen. Maak eens een praatje, de sportschool is een goede manier om mensen met dezelfde intresse te leren kennen.

Wat waarschijnlijk nog leuker is, is het gevoel wanneer je net klaar bent in de sportschool. Niets geeft zo’n lekker gevoel als wanneer je weet dat je lekker bezig bent geweest.

Veel mensen denken dat je veel kwijt bent voor een sportschool, maar er zijn tegenwoordig genoeg zorgverzekeraars waarbij je korting op je sportschool krijgt!

Zelfvertrouwen

Fitnessen is ook erg goed voor je zelfvertrouwen. Natuurlijk omdat je er een mooier lichaam van krijgt, maar ook zeker omdat het gewoon een fijn gevoel is dat je ieder keer weer naar de sportschool gaat en niet opgeeft.

Goed voor de gezondheid

Ik hoef je waarschijnlijk niet meer te vertellen dat sporten goed voor je is.

Je hart is een spier, door regelmatig intensief te trainen zal deze net als de rest van je spieren sterker worden. Dit zal ervoor zorgen dat je hart effectiever bloed kan rondpompen. Mensen die niet sporten hebben een twee keer zo grote kans op hartproblemen.

Een mooier lichaam

Toch wel de meest belangrijke reden om te gaan fitnessen is het krijgen van een mooier lichaam. Cardio is een geweldige manier om af te vallen, terwijl krachttraining vooral populair is bij de mannen en zorgt voor spiermassa.

Als je al getrouwd bent zul je misschien denken dat dit niet zo belangrijk voor je is, je hebt immers al iemand gevonden. Fout! Wil je je man/vrouw/vriend/vriendin niet extra gelukkig maken dat ze jou hebben?

DELEN
Ik werk als coach voor mensen en bedrijven zodat zij het maximale uit zichzelf kunnen halen. Teambuilding, het motiveren van anderen en het helpen bij het stellen van doelen zijn mijn passie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER