Laat je motivatie niet van anderen afhangen

0
417

Maakt het iemand echt uit of je gemotiveerd bent of niet? Waarschijnlijk heb je wel een aantal mensen in je leven die erom geven, maar de meeste mensen zijn druk met hun eigen leven en problemen.

Natuurlijk kun je mensen betalen zoals een fitness coach betalen om je te motiveren, maar doen deze het echt voor jou? Wat als je stopt met betalen?

In dit artikel zal ik op een rijtje zetten waarom je motivatie niet van anderen moet laten afhangen.

Anderen zullen je teleurstellen

Ze zullen dit niet bewust doen. Misschien kijk je er op tegen iemand en gebruik je die persoon als voorbeeld voor je motivatie. Waarschijnlijk weten ze dit niet, maar zelfs al zouden ze dit niet doen dan zouden ze de verantwoordelijkheid.

Anderen weten niet wat jou echt motiveert

Jij bent de enige die precies weet wat je doelen zijn en waardoor je gedreven wordt in het leven. Er is een grote kans dat je hier nog naar op zoek bent. Neem dan ook de tijd voor jezelf om eens goed op een rijtje te krijgen wat je wilt en vooral wat de redenen hiervoor zijn. Dit is iets wat alleen jij zelf kan doen en waar niemand je bij kan helpen. Wat je hierbij kan helpen is meditatie, een goede vorm van meditatie die hiervoor geschikt is is Mindfulness.

Motivatie door anderen is vaak van korte duur.

We kennen allemaal het gevoel van enthousiasme wanneer je een pep talk van bijvoorbeeld een coach of manager krijgt. Hoe lang blijft deze motivatie echter? Als je terugdenkt aan een situatie waarin dit ooit is voorgekomen dan zal je tot de conclusie komen dat deze motivatie ook snel weer wegging.

Jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven en succes.

Anderen kunnen niet verantwoordelijk voor jouw succes of motivatie zijn. Als jij jezelf al niet ergens toe kan zetten, waarom zouden anderen dan moeite in je stoppen? Natuurlijk is er niets mis met een beetje hulp van anderen, maar wees hier niet afhankelijk van!

Motivatie is slechts het begin

Alhoewel iedere verandering begint met motivatie, zal je het met motivatie alleen langere tijd niet redden, of de motivatie nu van jezelf of van anderen komt. Vooral aan het begin zul je erg gemotiveerd zijn, maar dit gevoel zwakt vaak af naar verloop van tijd. Is dit erg?

Niet als je nieuwe gedrag inmiddels een gewoonte is geworden! Zorg dan ook dat je verandering (meer sporten / een nieuw dieet) een onderdeel van je leven is geworden en je zult geen motivatie van wie dan ook meer nodig hebben!

DELEN
Ik werk als coach voor mensen en bedrijven zodat zij het maximale uit zichzelf kunnen halen. Teambuilding, het motiveren van anderen en het helpen bij het stellen van doelen zijn mijn passie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER