Hoe jezelf te motiveren om af te vallen

0
169

Als je al een tijdje probeert om af te vallen dan weet je als geen ander hoe moeilijk het is om gemotiveerd te blijven en je nieuwe eetpatroon voort te zetten.

Zelf weet ik er ook alles van, jarenlang heb ik geprobeerd een aantal kilo’s kwijt te raken zonder al te veel succes door een gebrek aan motivatie. Ik wist dat ik af moest vallen, maar na een lange dag hard werken wilde ik niets liever dan lekker op de bank liggen met een zak chips.

Om dan nog te gaan sporten of een gezonde maaltijd klaar te maken koste simpelweg teveel moeite.
In dit artikel geef ik je een simpele tip die je zal helpen om je te motiveren. Pak pen en papier er maar vast bij want je zult aan de slag moeten! Je verandering begint nu!

Vind de ‘waarom’. Waarom wil je afvallen?

De eerste en belangrijkste stap is dat je voor jezelf duidelijk hebt waarom je wilt veranderen. Pak pen en papier en schrijf voor jezelf op waarom je wilt veranderen. Wees hierbij zeer specifiek en ga eens goed graven! Hoe specifieker je bent hoe groter het effect is.

Bekijk ook: Alles over thermogene afslank producten

Voorbeeld: Ik wil er beter uitzien vs Als ik 2kg afval kan ik over een maand als het lekker weer is dat ene leuke shirtje weer aan.

Wat als ik wel….

De volgende stap is om te beschrijven wat het effect van deze verandering zal zijn in de loop van de tijd. Stel jezelf voor hoe je leven er morgen, volgende week, volgende maand, etc. uit zal zien als je nu begint met veranderen. Wat zou er dan veranderen in je leven?

Voorbeeld: morgen zal ik me niet meer schuldig voelen, maar mezelf goed voelen doordat ik eindelijk actie heb ondernomen. Na twee weken zal mijn vriend een opmerking maken dat ik ben afgevallen en er geweldig uitzie. Over een aantal maanden kan ik lekker gaan shoppen en nieuwe kleren kopen aangezien ik zoveel ben afgevallen.

Wat als ik niet…

Nu bekijken we het van de andere kant, hoe zal je leven eruit zien wanneer je niets verandert. Denk hier eerst weer even rustig over na en schrijf het dan voor jezelf op papier.

Tip: De waarheid over je stofwisseling

Voorbeeld: morgen zal ik weer futloos met moeite uit bed komen aangezien ik vandaag tot laat met een zak chips op de bank ben blijven liggen ipv. Even lekker te gaan sporten en daarna vroeg naar bed te gaan. Als ik over twee maanden op vakantie ben zal mijn vriend naar andere knappe vrouwen kijken op het strand, waardoor ik me rot voel aangezien ik weet dat ik er niet alles aan gedaan heb om er ook zo uit te zien.

Wanneer je alles op papier hebt staan lees het dan nog een rustig door, je zult zien dat dit voor motivatie zal zorgen!

DELEN
Ik werk als coach voor mensen en bedrijven zodat zij het maximale uit zichzelf kunnen halen. Teambuilding, het motiveren van anderen en het helpen bij het stellen van doelen zijn mijn passie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER