Fitness leuk maken

0
556

1 van de meest voorkomende redenen die mensen geven om niet aan fitness te doen is dat het ‘Saai’ is. Ik ben het hier echter niet mee eens  – er zijn zoveel dingen die je kan doen en zoveel activiteiten om je calorieën te verbranden dat er voor iedereen wel iets tussen zit wat leuk is.

Wat de meeste mensen verwarren met fitnessen, is wat het eigenlijk inhoud – het gaat niet alleen om zware gewichten heffen en je constant in het zweet te werken- Fitness is betrokken raken in een activiteit dat je hart sneller doet gaan en veel calorieën doet verbranden. Dit kan dus van alles zijn!

Ga naar buiten

Buiten sporten heeft een positief psychologisch effect op je hersenen- er zijn geen muren, wat betekend dat er minder obstakels zijn en omdat je buitenshuis bent zijn er minder afleidingen, zoals de TV of de keuken.

Bekijk ook: Laat je motivatie niet van anderen afhangen

Ga tuinieren, joggen, voetballen, lopen met de hond, fietsen, of spelletjes spelen in het park met je kinderen – er zijn vele manieren van fitness buitenshuis die evenals leuk als nuttig voor je zijn.

Beloon Jezelf

Zorg dat je naar iets kan uitkijken nadat je hebt gefitnessed. Als je echt geen gepaste activiteit vind, kan je net zo goed jezelf belonen met iets lekkers nadat u uw doelen hebt bereikt.

Doe eerst je dagelijkse oefeningen en kijk dan pas wat TV, luister naar de radio, lees wat of bekijk een film. Zorg er enkel voor dat je jezelf niet beloond met eten want dit zal je doel van hard werken vernietigen.

Make It Social

Fitnessen moet geen eenzame activiteit zijn – veel mensen hebben liever dat er iemand bij hen is om hen te motiveren. Als dit nu een vriend, college of familie lid is, als je iemand hebt die dit samen met je doet word je ondersteund en meer gemotiveerd.

Zelfs wanneer je beiden andere doelen hebt zoals gewicht verliezen, de ondersteuning die je aan elkaar kan geven kan alles veel leuker maken.

Als je van natuur competitief bent, kan je ondervinden dat sporten met een vriend een competitieve sport, zoals squash de perfecte manier is om je oefeningen te stimuleren.

Dans

Het goede aan dansen is dat je niet goed moet zijn om ervan te genieten. Eender welke muziek je thuis laat spelen of je nu danst rond je bed of ergens dansles krijgt, dansen is een geweldige manier om stoom af te blazen, ontspannen, sporten en vooral het hebben van een goede tijd.

Bekijk ook: 4 Motiverende manieren om je vooruitgang te meten

Voorbeeld, een uur lang Zumba, waarbij de nadruk ligt op het hebben van een ‘leuke tijd’ en niet de oefening zelf en je kunt tussen de 500 en 600 calorieën verbranden in een sessie.

Het moraal van dit artikel: wanneer je er tegen opziet om te sporten, zoek dan naar een activiteit die je leuk vind om te doen waarbij je ook nog veel energie verbruikt!

DELEN
Ik werk als coach voor mensen en bedrijven zodat zij het maximale uit zichzelf kunnen halen. Teambuilding, het motiveren van anderen en het helpen bij het stellen van doelen zijn mijn passie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER