Arnold Schwarzenegger

0
350

Arnold Schwarzenegger is misschien wel de grootste bodybuilder van alle tijden en zeker de meest bekende. In de loop der jaren heeft de Oostenrijkse eik veel interessante dingen gezegd over onderwerpen zoals body building, motivatie en zijn lichaam.

Wat volgt zijn enkele van zijn beroemdste citaten over motivatie en doorzettingsvermogen.

Arnold over doorzettingsvermogen en motivatie

Toen ik tien jaar oud was wilde ik ergens het beste in zijn, dusik begon met zwemmen. Ik deed mee aan kampioenschappen, maar ik voelde dat ik nooit de beste zou worden. Ik probeerde skiën, maar ook daar merkte ik dat ik nooit goed genoeg zou worden. Ik probeerde voetbal, maar hier kreeg ik niet de individuele erkenning die ik wilde. Vanaf toen heb ik teamsporten vermeden.

Toen ben ik begonnen met gewichtsheffen, ik genoot hiervan maar ik merkte dat ik te lang was. Dus ook hier ben ik mee gestopt en ik ben over gegaan op bodybuilden. Twee jaar later kwam ik erachter, dat dit hetgene is waar ik het beste in ben

Arnold over poseren

Ik bepaal ter plekke welke poses het publiek echt wil zien. Ik heb dan ook geen specifieke routine, want je weet nooit wat het publiek wel en niet wilt zien. Soms denk je dat een pose echt goed is, maar dan wordt het applaus minder. Je moet hier heel flexibel in zijn en overgaan in een andere pose.

Wanneer je je meest freaky pose doet en het publiek wordt gek, dan weet je dat het publiek hier meer van wilt zien, dus doe dit ook.  Wanneer je dramatische poses laat zien en het publiek geniet ervan, dan weet je dat je minder symmetrische poses hoeft te laten zien.

Epic-arnold-300x189

Arnold over pijn

De enige manier om kampioen te worden is door door te zetten tijdens de gedwongen repetities van pijn en marteling. Dit is wat ik noem de martelings routine. Ik martel mijn lichaam. Wat mij helpt is te denken dat deze pijn me plezier doet, deze pijn zorgt ervoor dat ik groei. En groeien, dat is wat ik wil. Daarom vind ik pijn lekker. Mensen vinden me hierdoor een uitslover, maar ze hebben het fout. Ik vind pijn fijn om het effect wat het heeft op mijn lichaam.

Een beginner doet een bepaalde oefening 8 keer met het maximum gewicht wat hij aankan. Zodra het pijn begint te doen denkt hij aan stoppen. Voor mij begint het pas wanneer ik de pijn begin te voelen, want vanaf dan begin ik pas te groeien. Groeien is iets wat het lichaam niet kent wanneer je volgroeit bent, het lichaam kan die 8+ repetities niet aan, dus zal het zich aanpassen door te groeien.

Die laatste extra repetities is wat het lichaam doet groeien, die zijn het verschil tussen een winnaar en een verliezer. Dit is ook de reden dat veel mensen nooit zullen winnen, ze gaan niet door ondanks de pijn. Flauwvallen? Daar ben ik niet bang voor, al val ik flauw, je gaat er toch niet dood van? 5 minuten later word je weer wakker en ga je gewoon door.

Arnold over de pump

Niet veel mensen begrijpen wat de pump is. Je moet het meemaken voordat je het begrijpt, het is het beste gevoel wat een mens kan hebben. Ik zoek de pump op, omdat ik weet dat mijn spieren dan groeien. Je krijgt de pump door het bloed wat naar de spieren toeloopt. Je spier loopt vol met bloed en zet uit, je krijgt het gevoel dat je spier ieder moment uit je lichaam kan barsten, alsof iemand hem oppompt met lucht. Hij groeit, het voelt fantastisch

schwarzenegger_pose_300

Arnold over zijn lichaam

Hoe groter je word, hoe minder je je gaat uitsloven met je lichaam. Je gaat kleding aandoen die je lichaam verbergen, je praat er minder over. Het is als het hebben van een kleine BMW waarmee je 140km/h wilt rijden om te laten zien hoe hard hij wel niet kan. Terwijl de gast naast je in een Ferrari rustig 60 rijd, hij hoeft zich niet uit te sloven. Hij weet toch wel dat wanneer hij het gas intrapt hij iedereen eruit rijd.

Sommige vrouwen voelen zich aangetrokken tot mijn lichaam, anderen niet. Ik gebruik mijn lichaam alleen om over te praten. Wanneer ze met mij praten en zien dat ik eigenlijk heel aardig en vriendelijk ben, is dat het enige wat uitmaakt.

DELEN
Ik werk als coach voor mensen en bedrijven zodat zij het maximale uit zichzelf kunnen halen. Teambuilding, het motiveren van anderen en het helpen bij het stellen van doelen zijn mijn passie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER