Afvallen is een kwestie van mentaliteit

0
222

Gewicht verliezen is ver van onmogelijk. Het is gemakkelijker voor sommige mensen om die ongewenste extra kilootjes kwijt te raken, maar niet iedereen kan zijn doel bereiken. Niemand heeft gezegd dat het eenvoudig is, want als het makkelijk was zou iedereen het doen!

Wat veel mensen niet begrijpen is dat, een dieet niet alleen een wijziging in het voedsel is, of een uitstapje naar de sportschool, of een magische pil die je kunt kopen in de winkel.

Afvallen is een kwestie van mentaliteit

Dit is waar een aantal van de methoden op de markt te kort schieten. Ze stellen voor een afslanking van je taille als een tijdelijke oplossing en niet als een verandering van levensstijl. Je volgt een methode, je raakt gewicht kwijt, en het leven is goed.

Aanrader: Waarom we kiezen voor een dieet om gewicht te verliezen

Echter, als je klaar bent met zo’n methode begin je te merken dat het gewicht terug komt, maar dit keer  wordt meestal zelfs dikker dan je oorspronkelijk was! En het gaat maar door. U kunt altijd gewicht verliezen, maar het lijkt erop dat je nooit je doel volledig kan bereiken.

De reden waarom dit plan niet werkt, is omdat je niet de juiste mentaliteit voor succes hebt.

Het verschil tussen iemand die het lichaam heeft bereikt dat hij wou en degene die vooruitgang maakt en nooit het toppunt werkelijk bereikt, is hoe die persoon tegen het afvallen aankijkt. Zie je diëten een quick fix zodat je snel wat kilo’s kwijtraakt waarna je weer lekker kan leven zoals je altijd deed, of heb je door dat er permanent iets moet veranderen?

Denk jij wanneer je dat lekkere tiramisu recept ziet: als ik me vandaag inhoud kan ik me er morgen helemaal vol mee proppen? Of realiseer je je dat dat echt geen optie is?

Afvallen is een complete en permanente levenstijl verbetering

Voor sommigen is dit een moeilijk concept omdat je een aantal opofferingen moeten maken om zo’n doel te bereiken.

Dat is het verschil tussen de succesvolle dieter en de andere dieet methoden. Ze hebben vrede met het feit dat alles wat ze doen hen zal helpen om te gaan waar ze willen zijn

Je moet een sterke wil hebben en je moet een positieve persoon zijn om de top van de berg te bereiken. Het is de ‘can-do’ perspectief die jou de race laat winnen.

Aanrader: Het effect van gedrag op afvallen

Sommigen zouden zeggen dat de eerste stap naar een succesvol dieet is om de juiste methode te kiezen terwijl in werkelijkheid, de eerste stap is om uw manier van denken te veranderen naar een niet aflatende optimisme. Het overwinnen van je negatieve kanten is het moeilijkste deel, alles wat met deze positieve houding volgt is verbazingwekkend gemak.

Kies het juiste dieet

Wanneer je zult afvallen kies dan dus ook een dieet wat niet gemaakt is om snel wat kilo’s af te vallen, nee kies een dieet wat ervoor zorgt dat jij de rest van leven een gezonde levensstijl hebt!

Wees niet bang, dit hoeft echt een grote verandering te zijn. Als je iedere dag een klein beetje minder eet en niet iets betere producten uitkiest en dit permanent volhoud dan ben je al een heel eind op de goede weg! Voor een overzicht van de beste dieten op dit moment raden we je aan dit artikel te lezen.

DELEN
Ik werk als coach voor mensen en bedrijven zodat zij het maximale uit zichzelf kunnen halen. Teambuilding, het motiveren van anderen en het helpen bij het stellen van doelen zijn mijn passie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER