7 Tips om je motivatie terug te vinden

0
137

Ik houd van het doen van oefeningen. Laat me dat anders zeggen: ik houd van de voordelen van het doen van oefeningen. Ik geniet ervan me sterk en energiek te voelen. Ik houd van de manier waarop mijn lichaam eruit ziet als ik regelmatig mijn oefeningen doe. Ik vind het leuk om te weten dat ik een wandeling kan maken, een nieuwe sport kan proberen of aan elk type van fysieke activiteit kan beginnen omdat ik ervan overtuigd ben dat ik waarschijnlijk fit genoeg ben om dat te doen.

Ondanks alle voordelen van de oefeningen zijn er ook dagen dat ik gewoon geen zin heb om mijn oefeningen te doen. Ik ben niet ziek; ik ben gewoon lui. Ik durf te wedden dat ik daarin niet alleen ben.

Vandaag ga ik een paar tips met je delen om je gemotiveerd te krijgen op dagen dat je weet dat je moet trainen, maar je de wekker afzet om weer te gaan slapen of je de sportschool omzeilt op de weg van je werk naar huis. Enkele tips zullen voor je werken en anderen niet. Kies daarom voor je eigen weg en bereid je voor om je eigen trainingsplan te maken!

1Visualiseren

Visualiseer hoe je je zult voelen na het doen van de training. Voel je je sterk, voldaan of helder van geest? Ben je trots op jezelf omdat je het besluit hebt genomen om te gaan trainen, zelfs als je daar geen zin in had? Soms gewoon snel doorgaan naar de positieve na-effecten van een training is genoeg om je ertoe te zetten.

2Zoek de waarom

Herinner jezelf aan je WAAROM. Waarom is het trainen belangrijk voor je? Wat is je reden waarom je traint? Ben je aan het trainen voor een wedstrijd? Is het een uitlaatklep voor stress? Wil je een actieve levensstijl, zodat je er kan zijn voor je kleinkinderen? Er is een reden waarom je hebt besloten om oefeningen te gaan doen; je hoeft deze redenen alleen maar te onthouden!

3Omkleden

Kleed je om. Je zult versteld staan hoeveel mensen me vertellen dat een van de obstakels om te gaan trainen het dragen van sportkleding is. Het nemen van die eerste stap kan een monumentale sprong zijn in de richting van het beginnen met je oefeningen.

Zodra je je omgekleed hebt, zul je je waarschijnlijk meer geneigd voelen om verder te gaan met je training. En als bonus, kun je een leuke, schattige of nieuwe outfit uitzoeken.

4Begin klein

Sla de ‘alles of niets’ mentaliteit over en begin klein. Vaak slaan we onze training over omdat we niet willen of geen tijd hebben om de hele training te voltooien. We denken: “wat maakt het uit?” Ik weet dat ik ook schuldig ben aan dit onjuiste denkproces!

Een wandeling van 10 minuten is beter dan die 45 minuten rennen die je nooit hebt gedaan. Als je geen hele training wilt doen, doe het dan niet. Begin gewoon en als je na 5 of 10 minuten het gevoel hebt dat je moet stoppen met de training, stop dan gewoon.

Je kunt je afmelden voor die dag, omdat je het hebt geprobeerd! Het jezelf toestemming geven om te stoppen helpt je op zijn minst om te beginnen en aan de slag gaan kan soms het moeilijkste deel zijn!

5Muziek helpt

Zet je favoriete afspeellijst op met ‘power nummers’. Je kent ze wel die nummers dat wanneer je ze afspeelt, je jezelf niet kunt bedwingen om te gaan bewegen?

Of wanneer je ze speelt tijdens de training je het niet kunt helpen, maar net een beetje harder gaat? Dat zijn echter power nummers! Misschien is het rock uit de 60’s of de grootste hedendaagse rap hits uit 90’s; het maakt niet uit!

Jouw power nummers kunnen je lethargie omzetten in sta-op-en-krijg-energie!

6Zoek inspiratie

Raak geïnspireerd! Zoek online naar trainingen of foto’s van mensen die trainen. Misschien heb je een nieuwe oefening gevonden om uit te proberen of raak je meer geneigd trainingen te doen.

Spreek met jezelf wel een tijdslimiet af hoelang je zult surfen op de sociale media platformen en voor het bekijken van e-mails. Anders zul je uiteindelijk alle tijd die je nodig hebt om te trainen bezig zijn met het surfen op het net!

7Vind een trainingsmaatje

Maak een afspraak met iemand anders. Maak een afspraak om te gaan trainen; idealiter met iemand die je echt kan aanmoedigen en je kan laten vasthouden aan een regelmatige lichaamsbeweging routine.

Terwijl sommige mensen alleen trainen, zul je waarschijnlijk sneller gaan trainen als je verantwoording aan iemand anders moet afleggen. Vind iemand – of het nu een trainingsmaatje is of een fitness coach om je verantwoordelijk te houden.

Niet alleen zal dit een stok achter de deur zijn, maar het samen doen van oefeningen met een partner zal je trainingssessie nog aangenamer maken en je hebt iets om naar uit te kijken.

DELEN
Ik werk als coach voor mensen en bedrijven zodat zij het maximale uit zichzelf kunnen halen. Teambuilding, het motiveren van anderen en het helpen bij het stellen van doelen zijn mijn passie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER