Het fitnessprogramma P90X

0
290

Er bestaan tegenwoordig veel fitness workout home training video’s of DVD pakketten om thuis zelf te trainen. Het doel van deze video’s zijn natuurlijk het geven van instructie om zo goed en veilig mogelijk snel fit te worden en een mooi figuur te bewerkstelligen. Maar eigenlijk hebben de workout video’s allemaal 1 ding gemeen. Ze motiveren jou.

p90x

Als je in je eentje zonder DVD de kamer rond gaat springen zal je ook afvallen. Maar de DVD’s zorgen ervoor dat je gecontroleerd en vooral gemotiveerd te werk gaat, en alles eruit haalt wat er in zit. En vooral door blijft gaan ! Een van de meest populaire programma’s op dit gebied is het zogenaamde Power 90 Extreme programma, oftewel P90X.

P90X is een zo genaamde full body workout programma waarbij je in 90 dagen (vandaar de naam) je gehele lichaam traint, met verschillende soorten oefeningen. In totaal zijn bestaat het programma uit 12 verschillende routines, dus je krijgt echt een full body workout met P90X. De focus ligt niet alleen op cardio, zoals bij de meeste programma’s maar ook op spieropbouw.

Wat is P90X?

Zoals gezegd is het een trainingsprogramma waarbij je eerst drie weken een aantal intensieve oefeningen doet met opbouw van moeilijkheid / intensiteit en vervolgens een week rust hebt. Dan sport je weer gedurende drie weken intensief en neem je daarna opnieuw een week rust om te herstellen.

Na die week rust ga je aan de laatste vier weken intensieve sporten beginnen, dit is het zwaarste deel van het programma maar intussen heb je meer  uithoudingsvermogen en meer kracht ontwikkeld. In totaal doorloop je twaalf verschillende routines in het programma, waarmee je al je spieren traint en ook het uithoudingsvermogen en je vooral ook je conditie.

De afwisseling blijft er hierdoor goed in, waardoor het makkelijker vol te houden is, en je optimaal gemotiveerd blijft om door te gaan en dat resultaat te pakken wat je nooit voor mogelijk had gehouden. P90X is geen gemakkelijke workout methode. Je zult keihard moeten werken en de oefeningen zijn zwaar, maar het is dankzij de grote afwisseling leuk om te doen en het levert zeer zeker resultaat op. Durf jij het aan?

De 12 verschillende routines van P90X

P90X bestaat uit maar liefst 12 verschillende routines welke ik nu een voor een zal behandelen.

Routine 1: Borst en Rug partij

Het trainen van de rug en borstspieren met behulp van diverse gewichten en elastiek. Bereid je voor om te gaan opdrukken!

Routine 2: Plyometrics

Deze routine bestaat uit diverse cardio oefeningen om conditie op te bouwen en calorieën te verbranden.

Routine 3: Schouders en Armen

Het trainen van de schouders en armen met behulp van gewichten

Routine 4: Yoga X

Deze wat rustigere routine zorgt ervoor dat je flexibeler wordt door het rekken en strekken van diverse spieren.

Routine 5: Benen en rug spieren

Het trainen van de benen en rug met diverse spieren. Het grootste gedeelte van je spiermassa bevind zich in de benen, deze dag is dan ook zeer belangrijk!

Routine 6: Kenko X

Deze cardio routine bestaat uit diverse oefeningen uit vechtsporten. Bereid je voor om flink te gaan schoppen en stoten.

Routine 7: Stretch X

Een rustigere routine met diverse stretch oefeningen.

Routine 8: Core Synergistics

Deze diverse workout bevat veel verschillende oefeningen. Je bent constant in beweging en zal veel calorieën verbranden.

Routine 9: borst, Schouders & Triceps

Wederom een routine voor het opbouwen van spiermassa in het bovenlichaam.

Routine 10: Rug & Biceps

Diverse oefeningen met gewichten voor het trainen van de rug en biceps

Routine 11: Cardio X

De ultieme cardio routine die diverse oefeningen uit de andere routines combineerd.

Routine 12: Ab Ripper X

Een complete routine geheel gefocust op het krijgen van een strakke buik. Bekende oefeningen zoals sit-ups worden afgewisseld door oefeningen die je waarschijnlijk nog nooit gedaan hebt!

Hier een promotiefilmpje voor P90X om een beter beeld te krijgen:

httpv://www.youtube.com/watch?v=OIyjnyHj1mk

Wat heb je nodig voor P90X?

Uiteraard zal je eerst het programma zelf moeten aanschaffen, dit kan via de officiele website beachbody.com

Naast de DVD’s zul je ook nog losse gewichten moeten aanschaffen, ik raad je aan om eens op marktplaats rond te kijken aangezien je deze hier vaak heel goedkoop kan vinden. Ook een resistance band (elastiek) wordt regelmatig gebruikt.

DELEN
In het dagelijks leven werk ik als persoonlijk fitnesscoach. Met mijn werk kan ik maar een beperkt aantal mensen bereiken, dankzij deze website hoop ik meer mensen goede informatie te geven over hoe ze een beter, mooier en gezonder lichaam kunnen krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER