De online personal trainer

0
140

Bij personal training denken de meeste mensen aan real-life contact. Tenslotte is er niets meer “personal” dan face to face contact. Het kan daarom nieuw voor je zijn om te weten dat de laatste trend van personal training online personal training is. Hoe werkt dat dan? Lees verder om erachter te komen.

Geloof het of niet maar het is erg makkelijk om een online personal trainer te vinden. Je kunt zo een online zoekopdracht invoeren om een lijst te krijgen van diensten op het gebied van online personal training die je verder op weg kunnen helpen. Er zijn altijd sites die naar voren springen om in deze behoefte te voorzien en ze werken allemaal volgens hetzelfde principe: Je vertelt een klein beetje over jezelf en zij pikken er de perfecte real-life personal trainer voor jou uit.

Wat kost een online personal trainer

Een voordeel dat veel genoemd wordt van online personal training is dat de kosten relatief laag zijn. Maar hoeveel zal dat dan ongeveer zijn? Dat hangt af van je persoonlijke omstandigheden, maar in het algemeen zou het mogelijk moeten zijn om gebruik te maken van diensten van een online personal trainer voor een maandelijks tarief dat gelijk is aan of lager dan het uren-tarief van een trainer die face to face met je werkt.

De voordelen

Naast de lage kosten zijn er begrijpelijke voordelen aan online trainers. Voor starters: je kan trainen waar je maar wil, of het nu op een dag in een fitnessruimte is of de volgende dag in de YMCA, het maakt niks uit. Je kunt ook trainen wanneer je maar wil, als er eenmaal een trainingsroutine is van je personal trainer, is er een hoop flexibiliteit bij het passen van je workouts in je schema.

De nadelen

Het moet gezegd worden dat er geen vervanging is voor het echt, hoe je het ook went of keert. Veel mensen die gebruik maken van een personal trainer doen dat omdat ze de onmiddelijke begeleiding en motivatie van een personal trainer nodig hebben. Online personal training bevat deze aspecten niet, waardoor het een totaal andere ervaring is dan een trainer in het echt.

Video programma’s

Het lijkt misschien ongebruikelijk maar het begint een trend te worden en het is er al voor vele jaren. Er zijn bedrijven zoals Beachbody, Biggest Loser, etc. die verschillende oefeningsvideo’s hebben waarin hun top personal trainers lesgeven. Duizenden mensen hebben geweldige resultaten gekregen door deze vorm van oefeningen om bepaalde doelen te bereiken. De voordelen zijn talrijk. Er is één-op-één instructie, je kunt je eigen schema naar vrijheid aanpassen hoe je maar wil en je betaalt slechts één keer.

Boven alles is het allerbelangrijkste om iets te vinden dat je zal motiveren en je interesse vasthouden. Je gezondheid en fitness hangen van jou af en jij bent de enige die er controle over heeft.

DELEN
In het dagelijks leven werk ik als persoonlijk fitnesscoach. Met mijn werk kan ik maar een beperkt aantal mensen bereiken, dankzij deze website hoop ik meer mensen goede informatie te geven over hoe ze een beter, mooier en gezonder lichaam kunnen krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER