De 6 populairste vormen van dans in de sportschool

0
785

Een nieuwe fitnesstrend zijn lessen waar participanten dansen om gewicht te verliezen. Hoewel dansen geen nieuw fenomeen is, zijn gestructureerde danslessen bij de fitness relatief nieuw.

Veel sportscholen en buurthuizen bieden een breed scala van danslessen die ervoor zorgen dat jij plezier hebt en daarnaast ook een dansstijl leert (terwijl je in vorm komt en gewicht verliest).

In dit artikel lees je meer over de 6 populairste vormen van dans in de sportschool.

Hoe Dansen Fitness Verbetert

Dansen is een geweldige cardiovasculaire activiteit die helpt om stress te verminderen en het verbetert je algemene gezondheid en welzijn. Er zijn veel voordelen; het verhoogt je spierkracht en coördinatie, verbetert de bloedsomloop en helpt een uithoudingsvermogen op te bouwen.

Bekijk ook: De verschillende vormen van Zumba

Daarnaast is het bewezen dat de effecten van aerobe activiteiten het risico op hart- en vaatziekten verlaagt, net zoals het de bloeddruk en cholesterol verlaagt.

Dansstijl #1: Buikdansen

Buikdansen is een dans met een lage impact, die de coördinatie verbetert en zorgt voor spier- en krachtopbouw. Het is misschien niet zo aerobisch als andere stijlen, buikdansen is een geweldig dans om je heupen, dijen, buik en romp sterker en soepeler te maken.

Dansstijl #2: Hiphop

De nieuwste dansen en hiphopmuziek zorgen voor een hoge energie workout, die je de pasjes van de nieuwste clubs en muziekvideo’s leren.

Een geweldige danstraining, want hiphoplessen zijn goed voor zowel beginners en professionals en de instructeurs gaan zeer grondig te werk om de pasjes goed uit te leggen, zodat iedereen ze kan leren (voordat ze worden gekoppeld aan de snelle muziek).

Dansstijl #3: Zumba

Je hebt geen partner nodig voor deze nieuwe danslessen, die wordt aangeboden in veel sportscholen.

Deze danstraining combineert Salsa, Reggaeton en meer stijlen van muziek met een Latijnse beat om een levendige dans samen te stellen die geschikt is voor ieder niveau.

Dansstijl #4: Ballroom

Er zijn veel verschillende ballroomklassen beschikbaar, maar voor de beste aerobische fitness is Latijns-Amerikaanse ballroomlessen geschikt om de nieuwste pasjes te leren.

Tip: Zumba - De perfecte combinatie van fitness en dans

Sommige ballroomlessen vereisen een partner en sommige niet, dus controleer dat voordat je jezelf inschrijft.

Dansstijl #5: Bollywood

Een groeiende dansstijl is Bollywoord. Bollywood danslessen leren je de Bhangra-gebaseerde choreografie van de dansen uit Bollywood films. Deze lessen bevatten een gevarieerd aanbod van moderne Indiase choreografie die steeds populairder worden in Amerika.

Dansstijl #6: Afrikaanse Dans

Deze lessen zijn gericht op een combinatie van hedendaagse en traditionele Afrikaanse dansvormen en zijn uiterst geschikt om op te bewegen. Afrikaanse dans is geschikt voor zowel beginners als voor de meer geoefende dansers. Het is een leuke dansvorm om te leren en geeft je een introductie in een geweldige cultuur en prachtige muziek.

Bekijk ook: Het kiezen van de juiste schoenen voor Zumba

Dansen is een groeiende trend in de fitnesswereld omdat het een goede training is, die daarnaast ook leuk is om te doen. Beweeg je lichaam en ziel met een dansles. Pak wat lekker zittende schoenen en begin nu met dansen!

Heb jij ervaringen met een van deze vormen van dans of heb je een vraag? Laat dan een reactie achter!

DELEN
In het dagelijks leven werk ik als persoonlijk fitnesscoach. Met mijn werk kan ik maar een beperkt aantal mensen bereiken, dankzij deze website hoop ik meer mensen goede informatie te geven over hoe ze een beter, mooier en gezonder lichaam kunnen krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER