BodyPump

0
659

Bodypump is een compleet fitness programma waarmee je aan de hand van barbells (losse gewichten) alle spieren traint. Het bodypump systeem is in 1991 ontwikkeld en word nu al in 10.000 verschillende fitnesscentra over de hele wereld gebruikt.

Bodypump lessen duren ongeveer een uur en bestaan vaak uit 8 verschillende muzieknummers. Bij ieder nummer word een aparte spiergroep aangepakt.

De voordelen van BodyPump

Bodypump richt zich op het verbeteren van het uithoudingsvermogen en het trainen van de spiergroepen om ze sterker te maken waardoor u strakker in uw vel zit. Met een uurtje bodypump verbrandt u al snel 600 calorieen en het is dus uitermate geschikt om mee af te vallen!

Tijdens de lessen word er gebruikt gemaakt van losse gewichten en platen, je kunt zelf bepalen met welk gewicht je de oefeningen doet waardoor iedereen de les kan volgen op zijn of haar niveau!

Waar bestaat een les BodyPump uit?

Aan het begin van de les zal er begonnen worden met een warming up, dit is nodig om de spieren warm te laten worden waardoor de kans op blessures veel kleiner wordt. Bij iedere oefening doet U simpelweg de instructeur/instructrice na, zij zullen u door de lessen heen helpen en motiveren wanneer u het zwaar heeft.

Ook interessant: Een uitdagende cardio workout met behulp van battle ropes

Een van de oefeningen is bijvoorbeeld het doen van squats. Van billen tot schouders, van de borst- tot de bovenbeenspieren, bij bodypump wordt geen spier overgeslagen. En dit alles terwijl je luisterd naar leuke en motiverende muziek. (wees niet bang, je hoeft geen danspasjes te doen dus een ritmegevoel is niet nodig!)

Probeer het ook eens!

Bodypump is erg verslavend aangezien u al zeer snel resultaten zult merken, je gaat beter in je vel zitten, je houding verbeterd en ook je uithoudingsvermogen zal veel toenemen!

Bekijk ook: De beste apps voor tijdens het hardlopen

Bodypump zal zeker aan het begin zwaar zijn, dus reken maar op spierpijn de dagen erna! Bodypump kan gedaan worden door iedereen die minimaal 2 keer een trap op en af kan lopen zonder geheel buiten adem te zijn.

DELEN
Vroeger had ik last van overgewicht, tot ik op een dag in mijn bikini voor de spiegel stond en dacht, dit kan zo echt niet langer! Ik heb mijn leven omgegooid en ben fanatiek gaan sporten. Toen ik eenmaal resultaten begon te zien voelde ik me beter dan ooit en werd ik alleen nog maar fanatieker. Op dit moment ben ik tevreden met mijn lichaam en ik wil wat ik door de jaren heen hebt geleerd op het gebied van sporten graag met anderen delen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER