3 redenen om een personal trainer te nemen

0
227

Op dit moment betalen naar schatting drie miljoen Amerikanen voor de diensten van een professionele persoonlijke trainer – dat klinkt veel, maar vergeet niet dat dit slechts ongeveer 1% van het Amerikaanse publiek is.

Dus wat weten zij over persoonlijke trainers wat jij niet weet?

Professionele persoonlijke trainers houden je verantwoordelijk

Hoe vaak ben je begon met het doen van oefeningen, alleen om de eerste training al te missen, dan het twee trainingen vol te houden en al spoedig daarna helemaal te stoppen? Of dit nu kwam omdat je trainingsmaatje niet kwam opdagen of omdat je je gewoon niet gemotiveerd voelde of je niet de gewenste resultaten zag bij het gewichtheffen de reden maakt niet uit – wat telt is dat je elke keer weer stopt.

Tip: 10 tips voor het uitkiezen van de perfecte personal trainer

Door gebruik te maken van een professionele persoonlijke trainer heb je veel meer kans dat je komt opdagen voor elke gewichthefsessie – vooral omdat hun tijd in rekening wordt gebracht of je nu komt opdagen of niet.

Maar het is niet echt het geld dat ertoe doet – als je weet dat er iemand op je staat te wachten voel je je verplicht om je elke sessie te laten zien en het beste van jezelf te geven, ook al heb je daar niet zoveel zin in.

Snel zullen je resultaten indruk maken op jullie beiden en dat zal je nog meer motiveren – je zult vaker naar de sportschool gaan omdat je er ECHT voor wilt gaan!

Professionele persoonlijke trainers weten wat werkt

Elke week zul je over de hele wereld mensen zien die net zijn toegetreden tot de sportschool en rondlopen in een roes, onzeker zijn over wat ze doen en niet weten welk lichaamsdeel ze moeten trainen of welke spieren ze willen opbouwen. Het inhuren van een professionele persoonlijke trainer laat je het begin van die eerste paar weken van verwarring overslaan en laten je direct beginnen met de juiste oefeningen in de juiste volgorde.

Bekijk ook: De online personal trainer

Een ander groot probleem staat bekend als ‘bro-science‘. Er zijn veel roddelverhalen die rondgaan in elke sportschool met fitness-advies die ofwel verouderd zijn of nooit juist waren in de eerste plaats. Maar deze informatie die wordt doorgegeven van persoon tot persoon is waar voor zolang dat het voor waar wordt aangenomen door je sportschool bros – vandaar de naam. Maar je persoonlijke trainer is opgeleid voor wat hij DOET en moet om de paar jaar zijn certificering vernieuwen.

Daardoor kunnen zelfs gewichtheffers die al een paar jaar hebben getraind profiteren van sessies met een goede trainer – heb je immers ooit gehoord van een concurrerende professionele bodybuilder die geen persoonlijke trainer had?

Dus als professionele persoonlijke trainers kunnen helpen om professionele bodybuilders op niveau te houden, denk je dan eens in wat zij voor jou kunnen doen!

Professionele persoonlijke trainers ontwerpen een programma voor gewichtheffen dat werkt voor JOU

Drie factoren zijn belangrijk voor het ontwerpen van je programma voor gewichtheffen:

  1. Je genetica
  2. Je doelen
  3. Je huidige niveau van fitness.

Dit is de reden waarom het niet zo eenvoudig is om een gewichtheffer te vinden waarvan de grootte en de vorm je aanstaan, te gaan kopiëren wat hij doet in de sportschool of blindelings een trainingsroutine te volgen die je hebt gevonden in een tijdschrift voor bodybuilding.

Op dezelfde manier wil je misschien je oefeningsroutine richten op het steeds sterker worden, het opbouwen van spieren, het verliezen van gewicht, het verkrijgen van energie of gewoon het bereiken van een hoger fitness niveau – of een combinatie van deze.

Toch vereist elk van deze een andere mix van oefeningen, gewichten en herhalingen om dit te bereiken. Hoe kun je gewoon de routine volgen van die sexy vrouw als je niet weet of het haar bedoeling is om vet te verbranden, een gezond gewicht te behouden, kracht op te bouwen, in vorm te komen voor een perfect strandlichaam of gewoon het opbouwen van haar uithoudingsvermogen en energieniveaus die ze nodig heeft om haar drie kinderen bij te houden?

Aanrader: 10 tips voor het uitkiezen van de perfecte personal trainer

Jouw persoonlijke trainer zal een programma maken dat geschikt is voor JOU, ontworpen om je te helpen om je doelen te bereiken door middel van een gestage vooruitgang van waar je nu bent naar waar je heen wilt gaan – en vaak veel verder dan waar je dacht dat je kon gaan. En ze zorgen ervoor dat je dit binnen de kortste tijd behaalt zonder dat je jezelf verwondt of je vooruitgang vertraagt.

Je bent in de sportschool om je lichamelijke conditie te verbeteren en je professionele persoonlijke trainer is het beste wapen in je fitness arsenaal – vind die van jou vandaag nog!

 

DELEN
In het dagelijks leven werk ik als persoonlijk fitnesscoach. Met mijn werk kan ik maar een beperkt aantal mensen bereiken, dankzij deze website hoop ik meer mensen goede informatie te geven over hoe ze een beter, mooier en gezonder lichaam kunnen krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER