Is plaatselijk afvallen mogelijk?

0
681

Veel mensen proberen het vet op hun buik of benen weg te krijgen door vele buikspieroefeningen of fitness oefeningen voor de benen te doen in de hoop dat het vet daar weg gaat.

Helaas werkt ons lichaam niet zo, het is dus niet mogelijk om op bepaalde plaatsen afvallen, wel is het mogelijk om op bepaalde plaatsen spiermassa te vergroten.

De reden dat het niet werkt is dat ons lichaam zelf bepaald waar het de extra energie in de vorm van lichaamsvet opslaat, dit kan per persoon verschillen en hangt van je bouw af. Wanneer het lichaam de opgeslagen energie weer nodig heeft zal het echter ook zelf bepalen van welke plek het zijn energie vandaan haalt en waar dit gebeurd kan je dus niet beinvloeden.

Wat werkt dan wel?

Wanneer je vet op een bepaalde plek op je lichaam kwijt wilt raken, betekend dit dat je dus je gehele vetpercentage omlaag moet brengen, je zal dan over je gehele lichaam vet kwijtraken en dus ook op de plek waar jij het weg wilt hebben.

Ook interessant: Afval mythes

Helaas is het zo dat bij veel ze zien dat het vet overal weggaat, behalve op de plek waar ze het echt weg willen hebben, helaas is hier niets aan te doen en dit is dus iets wat je zult moeten accepteren.

Dus alle fitness oefeningen hebben geen nut?

Tijdens het sporten zal je lichaam energie nodig hebben en dus zal je vet kwijtraken. Wanneer je ook aan krachttraining doet zal dit ervoor zorgen dat je spieren groeien, spieren in rust verbruiken meer energie dan ander weefsel in rust.

Aanrader: Gaat het om kwaliteit of kwantiteit

Dit houdt dus in dat wanneer je meer spieren hebt, je automatisch meer zal afvallen zelfs al doe je helemaal niets!

Ook kunnen fitness oefeningen ervoor zorgen dat je strakker en mooier in je vel komt te zitten, het is dus zeker aan te raden om er ook bij te gaan sporten!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER