8 belangrijke vragen die je moet stellen voor je met een dieet start

0
242

Wil je iets doen dat je helemaal gek zal maken? Onderzoek op het internet naar betrouwbare afslankproducten. Dat is al een reden genoeg om gewoon dik te blijven. 

Jammer genoeg is de dieetmarkt verzadigd door oplichters die enkel geld willen verdienen dankzij de epidemie van overgewicht. Dat wil niet zeggen dat er geen echt goede producten bestaan, maar ze zijn helemaal begraven onder een berg van producten die veel claimen, maar niets waard zijn.

Even geleden schreef ik een artikel waarin ik om de grap refereerde naar een onbestaand dieet dat het Habanera Peper dieet wordt genoemd. Wist ik veel dat er ook echt een dieet uit hete pepers bestaat, juist een paar peperpillen en de megaspecerijen zullen al je vet wegbranden… en wie weet wat nog?

Sterker nog, de advertentie beweert dat de peperpillen helemaal natuurlijk zijn, zoals Moeder Natuur het heeft gemaakt. Echt?

Dieetproductenmarketeers weten dat we alles zullen kopen. We zijn een hoopje wanhoop bijeen. Blijkbaar zullen we alles doen om gewicht te verliezen op de gemakkelijkste en snelste manier mogelijk…  ongeacht hoe bizar het dieet of het voedingssupplement mag zijn. We zijn er tot toe in staat om de waarschuwingen voorbij te lezen voor de korte termijn voordelen.

Conclusie: Vet maakt je dom. Het maakte me in ieder geval wel dom voor een lange periode. Gelukkig kwam ik weer bij mijn gezond verstand en deed ik wat ik al reeds in mijn jeugd had moeten doen. Er is niets beter dan een voedzaam, gezond, gestructureerd en VEILIG dieet. En… als je een gewichtsprobleem hebt dat maar steeds blijft terugkomen, dan is dit soort dieet de enige echte oplossing.

 Wees kritisch voordat je aan een dieet begint

Ik denk dat er enkele bepalende vragen zijn die moeten beantwoord worden voor men aan een dieet begint.

  1. Zal dit dieet me uiteindelijk ook gezonder maken?
  2. Zal dit dieet me minder vatbaar maken voor ziekte en aandoeningen?
  3. Zal dit dieet mijn levenskwaliteit verhogen?
  4. Zal dit dieet mijn humeur en energie verbeteren?
  5. Hoe lang kan ik dit dieet volgen zonder mijn gezondheid in gevaar te brengen? Indien het antwoord korter is dan de rest van je leven, dan kan je beter niet aan het dieet beginnen.
  6. Vereist dit dieet pillen of voedingssupplementen? Als je voedingssupplementen of pillen moet nemen dan is het eten van het dieet ondermaats. De beste diëten zijn gebaseerd op hoog kwalitatieve, verse en voedzame voeding. Een goede multi-vitamine is alles wat je nodig als het dieet goed is.
  7. Zal ik het gewicht verliezen dat ik moet verliezen en zal het ook voor de rest van mijn leven wegblijven?
  8.  Is dit dieet gebaseerd op de gezondste beginselen die men kent?

Ja, deze vragen kunnen en moeten beantwoord worden. Eens je goede antwoorden hebt gekregen op al deze vragen, kan je met volledige toewijding en overtuiging doorgaan dat dit het absoluut beste gewichtsverliesmiddel is. Je zal uiteindelijk het laatste dieet gevonden hebben dat je ooit zal nodig hebben.

DELEN
Mijn favoriete bezigheid? Helaas is dit eten.... Dankzij de genen van mijn moeders kant betekent dit helaas dat ik heel gemakkelijk gewicht aankom. In het verleden heb ik dan ook van alles geprobeerd qua afvallen, van Sonja Bakker tot weken lang leven op vruchtensappen. In het dagelijks leven werk ik als diëtiste. Hiernaast deel ik op deze site graag de ervaringen en kennis die ik heb opgedaan op het gebied van afvallen en lekker eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER